Beszámolók a nagyvilágból

Beszámoló utazásaimról Spanyolországból, Olaszországból, Mexikóból, Portugáliából, Svédországból, Norvégiából, Lettországból és Észtországból, és a többi...

Látogatók

Friss megjegyzések

Ajánlott olvasmány

Ez rólam is szól (munkatársnőm írta) Mexikói kalandok
Svéd blogok
evergo.blogol.hu
psycho.blog.hu
Itt az egyik történet velem esett meg joemberek.blog.hu
Végül egy gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott, vicces, szarkasztikus leírás mindenféle népről:
gyuloltellensegeink.blog.hu

Stockholm XI.

2008.09.21. 23:02 HZ

    Ahogy a szappanoperákban, úgy a mi életünkben is vannak olyan időszakok, amikor felgyorsulnak az események.
     Kisnagylányom két éves lett. Ezt illően megünnepeltük, kapott játékokat, illetve – mivel azt szereti – piskótatekercs-tortát. A gyertya elfújásában még kicsit segíteni kellett.
    Igen hideg van, a házunkban pedig technikai okoból nem tudták elindítani a fűtést, így jobb híján egész nap megy a villamos tűzhely.
    Érdekesség, Svédországban ősszel is nyílik az ibolya.   
    Végleg eldőlt, és immár közzé is teszem: még az idén hazamegyünk, ennek oka, hogy útban van az ifjú trónörökös, és két gyermekkel már nem ugrálhat az ember. Ha nagyobbak lesznek, akkor persze még megpróbálhatunk egy-két évre egy külföldi munkát pénzkeresési, valamint gyerekeknek nyelvtanulási céllal. A munkahelyemen a nemzetközi gazdasági lassulás miatt, (kb. 150-ből) 40 embert rúgtak ki, vagy ment el az utolsó hónapokban, és helyettük 10 érkezett. A múlt héten tehát megtriplázták feladataimat (mostanában nem kellett éppen halálra dolgoznom magam).
   Ilyen előzményekkel, a héten fogom bejelenteni, hogy márpedig nekem haza kell mennem, hadd dolgozzam otthonról. Ezt vagy elfogadják, vagy két lábbal fenékbe billentenek. Ennek kimenetele igen bizonytalan, indítottam hát erről egy szavazást, várom véleményetek, a szerencsés nyertesek közt Svéd csokikat sorsolok majd ki ☺
    Kislányom új szokásokat fejleszett ki. Például a hideg miatt este 3 réteg ruhát adunk rá már bő egy hónapja, azóta mindig fektetés után leveszi a külső – vastag hálózsákját. Ezután pár perc múlva razziázunk, ha még ébren van, akkor nevetve, nyávogva hagyja, hogy felöltöztessük, majd engedelmesen álomba zuhan. Ha már alszik, akkor pedig álmában felöltöztetjük.
   A másik, hogy sokszor nem hajlandó inni, ilyenkor mindig könyörgünk neki, hogy csak egy kicsit igyon még, kérdezzük: biztos nem iszol? Mostanában amikor nem ivós kedve van, akkor megelőzve az egyezkedést, a cumiját meglátva egyből azzal kezdi: bitos, és elfordítja a fejét.
    A héten ismét eljutottunk a magyar házba, ahol kéthetente gyermek óvoda van, játékkal, énekléssel, kézműves programokkal. Itt jól éreztük magunkat, kislányom életében először festett. Jó kis társaság gyűlt itt össze, a legmeglepőbb számomra az a nő volt, akinek nem kevés munkával sikerült elérnie, hogy dacára a svéd környezetnek és svéd férjének, gyermekei veszekedés során is egyelőre a magyar nyelvet használják.
 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr23675025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Békési Erzsébet 2008.09.22. 09:21:49

Szia Zolikám!
Nem fognak kirúgni, tudják jó munkaerő vagy! Ha menni kell akkor ez így van jól, sok tapasztalattal, és ennyi beszélt nyelvvel, bármikor itthon is kapsz állást.
pl: Alcoa
Sok puszi Erzsi

PappZ 2008.09.22. 09:58:08

Szervusz,
Nem szavaznék mivel idehaza élek és a magyar mentalitásom negatív torzító hatással lenne a végeredmény kimenetelét tekintően!
Várunk haza egy jó fröccsre!
Üdv
Z

Kriszt Andi 2008.09.22. 15:40:46

Gratulálok a gyarapodó családhoz!
Vigyázzatok magatokra !

Sok puszi
Andi

palma 2008.09.22. 17:51:00

Jaj hát nagyon gratulálok! És véletlenek nincsenek :o) Jó hogy hazajöttök!

tesod 2008.09.23. 20:48:42

Tesokam,

ha annyira hulyek, hogy kirugnak, akkor megerdemlik. :)
Egyebkent meg ugyis mindig valamilyen szempontbol jobbat talalsz... :)ahogy kucika mondana: bitos...

puszi

Gica 2008.09.25. 09:53:36

Ha nyertem akkor KEX-et kérek (étcsokisat)!

Molnár Éva 2008.09.28. 22:09:50

Gratulálok - nem az esetleges kirúgáshoz :-)
Kisikálom a kiskádat :-)

Alcoával már ne számolj, mire hazaértek, az indiánok elvisznek mindent.

Üdv
É

Jimbee 2008.09.29. 20:15:55

Szavaztam...legyen igazam...ja és én is szeretem a KEX-et, de nem az étcsokisat.... :-)))
süti beállítások módosítása