Beszámolók a nagyvilágból

Beszámoló utazásaimról Spanyolországból, Olaszországból, Mexikóból, Portugáliából, Svédországból, Norvégiából, Lettországból és Észtországból, és a többi...

Látogatók

Friss megjegyzések

Ajánlott olvasmány

Ez rólam is szól (munkatársnőm írta) Mexikói kalandok
Svéd blogok
evergo.blogol.hu
psycho.blog.hu
Itt az egyik történet velem esett meg joemberek.blog.hu
Végül egy gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott, vicces, szarkasztikus leírás mindenféle népről:
gyuloltellensegeink.blog.hu

Stockholm XIV.

2008.11.02. 21:31 HZ

    Az óraátállítás után már akkor sötétedik, amikor otthon a legrövidebb napokon. A sötét, erdei biciklis szakaszomon bele is hajtottam egy tüskébe, defektet+gyaloglást okozva.
    Eldőlt a "D nap", a költözés ideje: november 30-án 18:00-kor indulunk a Stockholm melletti Nynäshamnból, majd 1-jén 12:00 kor kötünk ki Danzig/Gdanskban, onnan ágyugolyó futam, jutunk amíg jutunk, a cél Székesfehérvár egyhuzamban (rövid pihenőkkel).
    Az elmúlt két hétben továbbra is a vietnámi tanonccal a nyakamon dolgozom, kezdi megszokni az akcentusomat. Vietnámban 54 féle nyelv létezik. A nyelv latin betűkkel, de vagy 20 ékezet és hangsúlykombinációval íródik, leutánozhatatlan. A szomszéd népek nem nyelvrokonok, és egyikkel sincsenek túl jóban.
    Múlt hét előtti héten végre sor került "az" ultrahang vizsgálatra. Svédországban ugyanis csak egyszer van magzati ultrahang vizsgálat (otthon tetszőleges számban, ahogy jól esik, gyakorlatban kb. 6-szor). Ezt kevesellettük ugyan, de a minőség kárpótolt: az anya hanyatt fekve, a falon lévő LCD kijelzőn moziszerűen nézheti az egészet, és fél órás időtartama alatt minden részletre kiterjed a vizsgálat. Újabb kislányom lesz, brutális, 3:1 arányú elnyomásban fogok élni :)
    Múlt héten megérkezett látogatóba édesanyám otthonról és nővérem Londonból. Ez idei harmadik találkozónk volt, a harmadik országban, mint holmi világhatalmi vezetői csúcs. (Anglia, Magyarország és Svédország). Jó volt újra látni őket, ugyanazokat a helyeket néztük meg, mint korábbi látogatókkal, (Sigtuna, királyi palota)+ az akvárium múzeumot, amely tipikus svéd megoldás: teljesen leutánozták az eredeti trópusi és északi környezetet, így szinte beavatkozás mentes, még lazac keltető is van, ahova egy vízesés rendszeren keresztül ugrálnak fel minden évben ívni, a látogatók örömére. Esténként meg snapszereztünk, a bunkók jó 70%-át én gyűjtöttem be hazárdjáték taktikámmal.

    Mivel hazafelé édesanyám gépét áttették 14:30-ra, a nővéremnek csekély 7 órát kellett várni a sajátjára. Ezt nem vártuk szegénnyel végig. A kislányomnak azonban sikerült az azóta is emlegetett majma helyett egy hasonló űrlény figurát venni, amire ráfogtuk, hogy csuklyás majom, amivel boldoggá tettük, ennyire felnőtt nem tud örülni ajándéknak, az biztos.
    A költözés már zajlik: apósomék elvittek 20 kg-ot múltkor, édesanyám és nővérem meg kb. 35 kg-ot ezúttal, van olyan bőrönd, amelyik londoni kitérővel, karácsonykor ér csak haza.
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr19746339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SziliKati 2008.11.04. 16:06:28

Sziasztok!

Mi lesz az új nőhatalmi elnyomó neve? (Hajrá Kata, behozhatatlan az előnyöd!:) )

Jó utat hazafelé, vigyázzatok.
Remélem itthon is folyatódik a blog, én nagyon szívesen olvasnám továbbra is a fejleményeket.

tundi 2008.11.05. 23:24:58

Gondoltam viszonzom a latogatast, az "A szomszéd népek nem nyelvrokonok, és egyikkel sincsenek túl jóban" allapot negyon ismerös, tehat nem vagyunk egyedul. Egyebbkent gratulalok a csaladod gyarapodasahoz. Egy klasszikus mondas szerint
"a neme nem szamit csak fiu legyen" de ne busulj a kislanyok aranyosabbak.

Szabo Ildi · http://psycho.blog.hu 2008.11.21. 22:22:15

Azért egy nem nélküli fiú nem kéne.

Nemegyszer amikor kérdeztem betegemtől (mindig férfi) hogy van-e gyereke ,azt a választ kaptam, hogy az nincs csak lányom
süti beállítások módosítása