Beszámolók a nagyvilágból

Beszámoló utazásaimról Spanyolországból, Olaszországból, Mexikóból, Portugáliából, Svédországból, Norvégiából, Lettországból és Észtországból, és a többi...

Látogatók

Friss megjegyzések

Ajánlott olvasmány

Ez rólam is szól (munkatársnőm írta) Mexikói kalandok
Svéd blogok
evergo.blogol.hu
psycho.blog.hu
Itt az egyik történet velem esett meg joemberek.blog.hu
Végül egy gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott, vicces, szarkasztikus leírás mindenféle népről:
gyuloltellensegeink.blog.hu

Stockholm XII.

2008.09.24. 11:01 HZ

    Mivel csak a hétvégén értesítettem munkahelyemet hazameneteli tervemről (elég sok dolgom volt, így nem sikerült előbb), így még egy hétig áll a szavazás.
    A héten rájöttem, miért is kellett kifejleszteni a világhírű svédacélt. Az itteni állandóan nedves, talán némi sót tartalmazó levegőtől ugyanis a hitvány acél egyből rozsdásodni kezd. A két napig szerelés miatt szabad levegőn tárolt Tesco/Auchan gazdaságos minőségen aluli szerszámaim rozsdásodásnak indultak.
    Egyik nap délután Kata rám szólt, hogy azonnal menjek haza, beteg a gyerek. Hasát fogva ordított több, mint egy órán át, majd megvolt élete első igazán komoly hányása. Talán a nálunk gyakorlatilag ismeretlen gyomorinfluenza áldozata lett.
    A hétvégén érkeztek apósomék egy hétre látogatóba. A cég pedig pont most találta ki, hogy én vagyok az egyetlen product manager, aki nem dolgozott programozóval, épp nincs jelentkező, így ezen a héten nekem kell elutaznom, az északi sarkkörön lakó programozóhoz. Mivel MÉG nem akarok felmondani, bele kellett egyezzek. Mivel az utolsó pillanatban a repülőjegy a szokásosnál kicsit drágább volt, a nagyfőnök (ugyanaz az ember, aki két hete büszkén jelentette be, hogy most már minden kontinensen elég komoly vevőnk van ahhoz, hogy kijelenthessük: globális cég vagyunk) nem akarta jóváhagyni a jegyet, mondván menjek vonattal. Ez 31 órát vett volna igénybe. Azaz apósomékkal alig találkoztam volna. Végül, az asszisztensén keresztül történő, már már személyeskedő érveléssel ("dehát a cég környzetvédő, vonatozás pedig nagyon az", "ha a cégnek nincs +50 eurója erre, akkor legyen") végül a cég bevállalta, hogy "majdnem tönkremegy", és repülővel megyek. Kicsit úgy éreztem magam a végén, mintha lókupeccel, vagy színesfém kereskedővel kellett volna tárgyalnom. Amikor felmondok majd, azért megemlítem a két felsővezetőnek, hogy egy globális cégnek NEM SZABAD 10 Ft-okon spórolni, amennyiben jókedvben szeretné tartani alkalmazottait. (A kisebbik vezető egyelőre nem hagyta jóvá a költségelszámolásomat, mert nem egyedi metrójegy, hanem gyüjtőjegy szerepel benne, amit majd a jövőben tervezek felhasználni, így összesen kevesebbet adok ki a cég pénzéből, de múlt hónapban a szükséges kétszeresét).
    Kislányom felvette azt a szokásom, amit közel 30 éves fejjel is épp csak kinőttem, hogyha meglát egy szemüveget, azt fel kell próbálni, ezt meg is örökítettük.
    Mikor megtudta, jön a papa és a mama, lelkesen segített felfújni a vendégágyat, majd nagyot hancúrozott rajta.

Vasárnap megnéztük a festői szépségű Sigtunát, Svédország legrégibb városkáját, ezután hétfőtől két szálra szakadunk. Sigtunában szívfacsaró volt rájönni, hogy normálisabb helyeken a temetőben közhasználatú szerszámok vannak, és senki sem lopja el. A templom nincs zárva. Miért engedtük, hogy Magyarországon semmi sem legyen biztonságban, ami nincs lezárva/bekamerázva stb.:

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr47678990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adri, Bálint és Krisztián 2008.10.01. 00:01:18

Sziasztok!

Zoli, nem skóciában vagytok? Ez a sz@rrágás nem semmi a cégnél, úgy látom ez kezd begyűrűzni minden "globális" vállalathoz!
Remélem jól vagytok!
Puszi a lányoknak!:-)
Szavaztam én is- szerintem itthon is találsz jobbat!
Üdv: K.

Bea 2008.10.06. 03:54:17

a beszamolo erdekes, de a kepek kicsik, legyszi nagyobbakat mellekelni!
pusz
Bea

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2008.10.06. 09:23:42

A következőben nagyítottam, és ezentúl nagyobbakat teszek be (vagy megtanulom úgy beilleszteni, hogy rákattintva nagyban is megjelenítse)
süti beállítások módosítása